Precis när vi tänkte att februari med alla dess sjukdomar var över slog Clara till på en mysig vinterkräksjuka i torsdags kväll, lagom till helg och ledighet. Oh. The. Joy. Nåväl, vi behöver inte gå närmre in på det utan konstaterar istället att ännu en baklängesmatsedel kan läggas till handlingarna, även om det må vara en något ynklig sådan.

I måndags åt vi rester från helgens buffé så vi värmde på tomat- och rucolapaj som vi åt med spenat- och basilikasås och auberginerullar fyllda med ost och oregano.

I tisdags gjorde vi grönsaksfyllda vårrullar som vi åt med sojasås.

I onsdags stekte jag pannkakor (ett under, det är nämligen alltid Calle som gör det i den här familjen) som vi fyllde med avokadokräm och riven västerbottensost.

I torsdags åt vi burritos med ris, svarta bönor, ugnsrostade grönsaker, picklad rödkål och guacamole.

I fredags var vi slut efter en tveksam natt (se ovan)  så när det var dags för middag traskade Calle ner till Subway och köpte med sig två baguetter hem till oss. Jag tog som vanligt en veggie delight med extra avokado (och chipotle-dressingen, det är min favorit) och Calle tog någon salamihistoria med extra allt.

I lördags fanns det åter hopp om livet så till middag gjorde vi vår favorit-sommarpasta med en kall tomatsås med pressad blodgrape, mozza, färsk basilika, mynta, honung och olivolja.

Idag är det söndag och vi avslutar helgen med en hederlig fredagspizza, som vanligt toppad med långkokt tomatsås, svamp, kronärtskocka, mozzarella, svarta oliver och jalapenos.