Den här veckan började med MBT (<3) och slutade med Skånebesök. Vi har haft kalas för ett gäng familjemedlemmar som alla fyller år i mars och det blev en hejdundrande fest med massor av god mat!

I måndags hade vi efterlängtad MBT hemma hos oss och temat var (något sent påkommet…) vinterpicknick. För en gångs skull var det minst salt och mest sött, och mitt bidrag var frasiga våfflor med gräddfil, finhackad rödlök, tångrom och västerbottensost. Förutom det åt vi långbakad savoykål och surdegsbröd med cheddarost. Till efterrätt åt vi banankolapaj, chokladsnittar och finska puffar och en ljuvlig citronkaka med vallmofrön.

I tisdags åt pad thai med friterad tofu, toppad med jordnötter, färsk röd chili och pressad lime.

I onsdags slängde vi ihop grillade baguetter med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.

I torsdags åt vi fredagspizza eftersom fredagen spenderades i Skåne.

I fredags bjöd mamma på min favoritpaj med broccoli och ädelost. Till pajen åt vi sallad med dijonvinaigrette.

I lördags åt vi en jättebuffé med allt från tomat- och rucolapaj till fyllda auberginerullar, ostbricka, kall spenat- och basilikasås och pastasallad. Till efterrätt hade mamma bakat två fina tårtor för att fira familjens alla födelsedagsbarn.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit inbakade pizzor som vi plockade fram från frysen.