Att fylla grejer är min grej, kan man säga. Bröd, grönsaker, pajskal, you name it. Fylld paprika är ju en riktig 70-talsklassiker sägs det, men så är det ju också något speciellt med en riktigt söt paprika med ett krispigt osttäcke som får gotta till sig i ugnen.

I sedvanlig ordning kan man ju fylla med nästan vad som helst, men vi fyllde med kryddad sojafärs, crème fraiche med smak av paprika och chili och såklart ost på toppen

Fylld paprika

2 portioner + matlåda

4 paprikor

olivolja att steka i

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g sojafärs

salt, nymald svartpeppar

1 tsk spiskummin

2 tsk chilipulver

1 tsk socker

tabasco, några stänk

1 burk crème fraiche, chili och paprika

2 dl riven ost, en lagrad variant

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, skär av toppen och ta loss kärnorna och skölj eventuellt igen för att bli av med kärnorna. Ställ paprikorna i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen så att de mjuknar, det tar ungefär 20 minuter (eller mer beroende på hur stora paprikor du använder).

Finhacka löken och vitlöken och stek tills bitarna är mjuka och genomskinliga. Tillsätt färsen och kryddorna och eventuellt lite vatten (och hörni, smaka av med det ni tycker är gott, det mesta går ju ner) och stek i några minuter. Ta ut paprikorna och fyll med färsröran, toppa med en klick crème fraiche och massor av riven ost. Kör i ugnen tills osten smält, 10-15 minuter. Servera med stor sallad.