Den här veckan kan gå till historien som den kallaste NÅGONSIN. Om det är något jag kommer minnas är det att jag har frusit typ hela tiden. I matväg då? Stekt havregrynsgröt, soppa och lunch på Vatten, till exempel. Baklängesmatsedeln at your service:

I måndags var vi på Universeum efter föris och sladdade innanför dörren här hemma i senaste laget så till middag gjorde vi enklast möjligast – varma mackor med svamp, tomat och lagrad ost.

I tisdags åt vi en tomatsoppa som vi toppade med pasta, crème fraiche och färsk basilika. Soppan åt vi med varsin ostsmörgås.

I onsdags var det ungefär noll minuter över för middag för min del pga sent hem från jobbet och yoga efter det. Till middag åt jag stekt havregrynsgröt med lönnsirap (ÄLSK på det!) och några mackor.

I torsdags åt vi fredagspizza! Min toppad med svarta oliver, ananas, mozza och lök och Calle hade stark salami på sin. Clara körde som vanligt på en klassisk tomatsås- och mozzavariant.

I fredags åkte vi till landet och eftersom vi åt en stadig lunch på Vatten tidigare på dagen blev det enkel middag.  Rotfruktsgratäng med chèvre, marinerade kikärtor och en stor grönsallad till det.

I lördags åt vi rester av fredagens rotfruktsgratäng och de andra hade även en bit kött till.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en klassiker i det här hemmet – pasta med olivolja, chili och vitlök.