Renoveringskaoset fortsätter (blir ni aldrig klara? Det undrar vi med…) men kanske, kanske har vi ett färdigt sovrum den här veckan. I matväg då? Jag har rullat hatt med Pernilla, haft pizzafredag en torsdag och bjudit Calle på räkor (och suttit bredvid och rynkat på näsan i smyg). Såhär gick det för oss förra veckan:

I måndags åt jag och Pernilla middag på Totale, en systerkrog till Bord 27 och Natur som är två restauranger vi varit på innan och verkligen gillat. Totale var bra – inte superdupertoppen – men inte i närheten av Bord 27 och Natur. Vad vi åt? Jag slog till på en vedugnsrostad blomkål med svamp, tryffel och spanska mandlar. Pernilla åt skreirygg med hummerkrokett och smörad hummersås. Till efterrätt delade vi gjutjärnsbakade munkar som serverades med vaniljglass och drottningsylt.

I tisdags blev det (som motpol  till måndagens utemiddag) pasta med tomatsås. Livets kontraster, ni vet…

I onsdags fick jag feeling och köpte räkor till Calle, vilket jag vet att han älskar. De fick han äta med baguette, aioli och citron. Jag åt bakad potatis som jag fyllde med chilismör, gräddfil, majs, finhackad rödlök och lite riven ost.

I torsdags åt vi fredagspizza eftersom Calle skulle ha pokerkväll med vänner hemma hos oss på fredagen…

…så då beställde vi hem indiskt! Ett helt gäng tog paneer i olika former och jag slog till på en daal som jag åt med papadums och myntasås, och nästan bäst av allt – superstarka pickles.

I lördags traskade vi inom Saluhallen och köpte med oss meze – hummus, marinerade kronärtskockor, olika sorters oliver, vinbladsdolmar och fetaost festade vi till det med på kvällen.

Idag är det söndag och till middag har vi just ätit en av mina favoriträtter – falafel! Bästa falafelsmeten hittar du här, och glöm inte att det som blir över går utmärkt att frysa in.