Den här veckan har vi haft ett tema, i alla fall några av dagarna – jag har nämligen letat och hittat recept hos en av mina matbloggsvänner som dessvärre inte bloggar längre men som har ett gediget arkiv man kan gräva i  – Lilla Matdériven! (Vi har för övrigt  också varit sjuka och hängiga som tusan den här veckan men det är en annan historia.)

I måndags gjorde vi en rökig sötpotatischili med svarta bönor och chipotle. Chilin åt vi med rött ris, en klick gräddfil, solrosfrön och färsk koriander.

I tisdags åt vi en enkel linssoppa med harissa. Vi rörde ner turkisk yoghurt och srirachasås precis innan servering. Soppan åt vi med varsin smörgås (med mitt favoritpålägg just nu – Pärsons Vegoskivor med smak av basilika och tomat).

I onsdags åt vi marinerade quornfiléer med muhammara och couscous med kikärtor, oliver och purjolök.

I torsdags bakade jag steamed buns som vi åt senare på kvällen och de fyllde vi med friterad tofu, srirachamajonnäs, färsk koriander, picklad rödlök och tunt skivad pak soi.

I fredags traskade vi bort till Bibbi för att äta middag och titta på På Spåret. Hon bjöd på en ljuvlig rotfruksgratäng med bland annat butternutpumpa, gröna linser och rotselleri som toppades med smulad fetaost. Den åt vi med en stor grönsallad.

I lördags gjorde vi Pad Thai med friterad tofu och ett berg av krossade jornötter på toppen. Till efterrätt åt vi min favoritchoklad, lövtunn chokladkaka med havssalt från Kanolds.

Idag är det söndag och idag ska vi äta (fredags-) pizza. Tomatsåsen puttrar på spisen as we speak och toppa ska vi göra med marinerade kronärtskockorfin-mozza från Hildasfärsk ananassvarta oliver, mögelost (Kaxige Kal från Sommarhagen, min ständiga favorit) och pinjenötter.