Borta bra men hemma bäst, som man brukar säga. Vi kom till Göteborg för någon timme sedan och har hunnit med ett uppackningsrace, en trasig tvättmaskin (men varför?) och middag. Veckan i matväg har bjudit på allt från lasagne till varma mackor! Hoppas att ni hittar något att inspireras av.

I måndags åt vi pappas ljuvliga lasagne med quornfärs, bechamelsås och massor med riven ost på toppen. Som tillbehör hade vi tryffelpecorino och rårivna morötter.

I tisdags hade vi klassisk husmansmiddag med köttbullar (till de andra) och rödbetsbiffar (till mig) som vi åt med kokt potatis, brunsås, stekt lök och saltgurka.

I onsdags åt de andra pasta bolognese och jag värmde på rester av den ljuvliga lasagnen vi åt tidigare i veckan.

I torsdags lagade Bibbi fläskfilé och istället för kött svängde jag ihop marinerade kikärtor med olivolja, havssalt och umamikrydda. Som tillbehör hade vi sockerärtor, råstekt potatis och vitlökssmör.

I fredags hade vi såklart pizzafredag, men för att göra det enkelt för oss köpte vi färdig deg som vi rullade ut och toppade med kronärtskocka, svarta oliver, lök, pinjenötter och mozzarella.

I lördags gjorde vi kylskåpsrens eftersom det var sista kvällen i Idre. Jag fick ihop två varma mackor med senap och lagrad herrgård (min favoritost från Hugo Ericson) som jag åt med sallad.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en enkel tomatsoppa toppad med pasta och massor med svamp.