Vi kom fram till Idre tidigare idag och strax ska vi spela veckans första omgång Pictionary, detta ökända fjällspel (och var inte orolig pappa, vi ska inte bråka över vem som har gissat vad eller vem som inte gissat vad, även vi minns den ökända Idrefejden -98) så utan much further ado – veckans baklängesmatsedel at your service. Hoppas ni hittar något som inspirerar! 

I måndags gjorde jag en kokosdaal som vi åt med libabröd, picklade citroner och färsk koriander. (En ständigt återkommande rätt hemma hos oss eftersom det är ingredienser som vi nästan alltid har hemma.)

I tisdags åt vi crèpes med avokadokräm och tabasco.

I onsdags gjorde vi endiver i tomatsås som vi åt med kikärts- och quinoabiffar.

I torsdags kom vänner över på middag och vi bjöd på belugabologne som vi toppade med ett stort lass tryffelpecorino. Som tillbehör hade vi en tomat- och löksallad med mozzarella.

I fredags hade vi årets första pizzafredag i stan tillsammans med vänner! Toppade gjorde vi med bland annat färsk ananas, kronärtskocka, fior di latte och svarta oliver. Efter maten bjöd vi på choklad med rålakrits och havssalt från Kanolds.

I lördags traskade vi bort till Wrapped för att äta middag. Jag tog som vanligt en naken burrito med ugnsrostade grönsaker, lime- och korianderris, picklad rödkål, guacamole och salsa rojo. Calle och Clara delade en nästan likadan fast med kyckling också.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit ugnsrostade grönsaker med ajvarbiffar/vegetariska biffar och tzatziki (och fick sommarfeeling såhär när det är -15 grader…)