Den här helgen har vi varit på snabbvisit i Malmö och vi har besökt några gamla favoriter och hittat några nya. Vi bodde på Malmö Live där det råkade finnas en takbar med tillhörande restaurang och jag kan meddela att drinkarna var riktigt, riktigt bra. Fyra av fem på BMI (Bloody Mary Index) och fin lunch. Vi fikade på Cacaofoni och innan kvällens festligheter festade vi till det med varsin Gin & Tonic på Ginbaren. Nog om det, som vanligt har ni veckans baklängesmatsedel sammanfattad nedan. Hoppas ni hittar något att inspireras av!

I måndags åkte vi till stan och på väg hem köpte vi med oss thaimat till middag pga ekande tomt kylskåp. Jag beställde en pad thai med tofu (recept på hemmagjord som är ungefär etthundra gånger godare än den man köper hittar ni här) och Calle en gaeng ped, röd currygryta med kyckling. (Vi konstaterade båda efteråt, väldigt blygsamt, att det är godare att göra thaimat själv. Vi har inte drabbats av hybris utan konstaterade mest att just den här maten var lite för oljebadande för vår smak.)

I tisdags mötte jag vänner efter jobbet och jag beställde in en enkel men god grillad ciabatta med mozzarella, soltorkade tomater och oliver som serverades med sallad och pestodressing.

I onsdags gjorde vi vegetariska enchiladas som vi fyllde med grönsaker, crème fraiche, chili och riven ost. De åt vi med en svartkåls- och kålrotssallad (finns i Coops salladshylla som färdig påse, supergod OCH svenska grönsaker) som vi dressade med olivolja, vitvinsvinäger och dijonsenap.

I torsdags gjorde vi varsin Reuben sandwich i vegetarisk variant. Den här überklassiska New York deli-smörgåsen fylls ju oftast med corned beef men i vår variant tog jag helt enkelt bort köttet och fyllde med rysk dressing, riven gruyère, surkål och kummin. Mäktigt, men galet gott.

I fredags kom vi ner till mamma och pappa och jag hade beställt en gammal favorit – bakad potatis, som vi fyllde med lite allt möjligt som till exempel skagenröra (till de andra) och gräddfil, finhackad lök, majs och kryddsmör till mig.

I lördags åkte vi till Malmö för att vara med på överraskningsfest för Manne som snart fyller år! Vi var ett helt gäng som samlades på Grand för att äta god mat i mängder (matiga sallader, potatiskroketter, picklade grönsaker, ost, bröd, smördegsbakelser med prästost och marinerade oliver, bland annat). Vilken fest, alltså. Kvällen avslutades i takbaren på Malmö Live där både vi och Minna och Manne hade rum. Pisco Disco, fritt fall och hissvärden. Say no more

Idag är det söndag och till middag har vi ätit PIZZA pga Clara önskade det i bilen hem och vi var inte sena på att säga ja till den idén. Toppingen blev skafferi- och kylskåpsrens för i frysen hade vi tomatsås, riven ost och deg och i skafferiet hade vi svarta oliver, pinjenötter, lök och kronärtskocka. En bättre renspizza, helt klart.