Nu tar jag snart helg men innan jag stänger ner skärmen för idag är det dags för fredaglista! Med den önskar jag en fin helg till er alla. (Vad vi ska göra? Så lite som möjligt. Dricka Gin & Tonic möjligvis, och laga någon god mat. En ljuvlig risotto hade suttit fint… tåls att tänka på.)

Hur har matåret 2018 börjat so far?

Det har börjat bra, faktiskt. Nyårsmaten var ju som vanligt episk, och efterföljande hej-hej-vardagsmat är ju precis det jag längtar efter när de senaste veckorna har handlat om julmat.

Är inspirationen på topp?

Just nu är den lite mitt emellan kan man säga, min största tankeverksamhet går i nuläget åt till att försöka bestämma vilken färg vi ska måla i vårt sovrum eftersom vi ska göra en mini-renovering de närmsta veckorna. Mat, som jag annars tänker på dygnets alla timmar har med andra ord fått stå lite åt sidan under tiden som vi är i färgdjungeln.

Vad ser du fram emot?

Just nu längtar jag väldigt mycket efter att åka till Idre. Vi åker på traditionsenligt skidsemester nästa söndag och jag ser fram emot skidåkning, häng med familjen, SNÖ, lunch i backen, magiska solnedgångar och TP-turnering deluxe.

Vad ligger överst i din att-prova-listan?

Veggie black bean enchiladas och How to make enchilada sauce ligger i läslistan. Får se om vi provar det nästa vecka!