Den här veckan har varit som gjord för återhämtning efter julhelgen. Tre heldagar på jobbet, sedan halv fredag och en lugn helg på landet. Calle har träffat vänner i stan så jag, Bibbi och Clara inledde helgen med lunch på Vatten och utställningen Japan – Spirits of Nature på Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn (båda rekommenderas varmt!) och resten av helgen har vi ätit god mat, kollat på The Crown, druckit bubbel och festat till det med Hirams Värmlandskaka. Nog om det – årets första baklängesmatsedeln hittar ni nedan:

I måndags var det nyårsdagen och så fort vi kom hem till stan gjorde vi det enda rätta och traskade runt hörnet i vårt kvarter och åt hamburgare och pommes med extra allt.

I tisdags gjorde vardagsmaten entré och vi lagade till en ljuvlig belugabolognese som vi åt med spaghetti och stora mängder grovt riven parmesanost.

I onsdags plockade vi fram några steamed buns ur frysen och de fyllde vi med srirachamajonnäs, friterad tofu, färsk koriander, picklad rödlök och en morotssallad marinerad i sesamolja och sesamfrön.

I torsdags kom vi upp till landet och till middag åt vi upp rester, bland annat den goda jordnöts- och sötpotatisgrytan som vi åt till lunch på nyårsafton. (Nästan ännu godare när den fått stå till sig några dagar – perfeket att ha i matlådan med andra ord!)

I fredags var vi så mätta efter lunchen vi åt på Vatten så det blev en pizzafredag modell mindre. Två små pizzor med päron, gorgonzola, rosmarin, mozza och parmesankräm räckte gott och väl.

I lördags plockade vi fram lite pizza-toppingrester som vi kokade ihop till en god fyllning och gjorde sedan cannellonis. De fylldes med spenat, kronärtskocka, lök, gorgonzola och en skvätt grädde. Toppade gjorde vi med tomatsås, parmesan och mozzarella.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta råmunkar/raggrakor med rivna morötter, rårörda lingon, marinerade kikärtor (och bacon till de andra).