Imorgon är det julafton och vi sparkade igång årets julfirande här på landet igår. Idag har jag mest hasat omkring inomhus och förberett mat och ätit Veras goda chokladkola men snart ska jag ta mig i kragen och baka ett vörbröd. Baklängesmatsedeln kommer en dag tidigare den här veckan av naturliga skäl så utan much further ado önskar jag er en god jul! Hoppas att ni får en fin julhelg tillsammans!

I måndags var vi på middag hos vänner ute i Långedrag och de bjöd på en ljuvlig ostpaj (vad mer kan man begära en måndag?) som vi åt med en stor grönsallad med bland annat groddar.

I tisdags gjorde vi en broccoligratäng med småtomater som vi åt med kikärtor marinerade i havssalt och olivolja.

I onsdags åt vi middag hos vänner och de bjöd på en fantastiskt god gryta med sötpotatis och grönkål som vi toppade med jordnötter och färsk koriander. Till efterrätt drack vi glögg och åt lussebullar.

I torsdags gick vi till Liseberg och middag åt vi på väg dit. Vi svängde inom Wrapped och beställde varsin burrito – jag en med lime- och korianderris, svarta bönor, stark salsa, ugnsrostade grönsaker, picklad rödkål, riven ost och guacamole. Calle tog en nästan likadan fast med kyckling också.

I fredags kom vi till landet och vi firade in starten på julledigheten med en whisky sour innan vi åt potatisgratäng, smörstekta rotselleriskivor/fläskfilé och en svartkålssallad till middag. Till efterrätt åt vi praliner som Calles kusin Malin hade gjort till oss och HERREGUD säger jag bara. Vilka godbitar. Jag har som bekant en viss pralin-erfarenhet pga älskar praliner men de som Malin gjort var i toppklass. Favoriten? Den med yuzu!

Idag är det lördag och ikväll ska vi börja nosa på julbordet. Vi har förberett en grönkålspaj med västerbottensost (efter ett recept i senaste Allt om Mat där man har gräddfil istället för grädde i äggstanningen, spännande!) och dessutom har jag gjort en valnötspastej som jag ska prova på vörtbrödet. Någon kålsallad blir det nog dessutom, och för karnivorerna finns det köttbullar, prinskorvar, sill och Janssons (bland annat).