Även om matlagninsinsprationen har varit lite sådär (pga envis hosta, tappad röst och allmänt sjukdomstillstånd) har vi fått till några godbitar i veckan. Vi firade återuppståendelsen från sjukstugan men en middag på BOV i fredags, och hela gänget rullade därifrån hem till Calles mamma där vi drack bubbel och tittade på På Spåret. Fler sådana kvällar nästa år, hoppas jag. Nåväl, baklängesmatsedeln at your service – hoppas ni kan hitta något att inspireras av:

I måndags gjorde vi enchiladas, den sedvanliga snabbvarianten med grönsaker, crème fraiche och chili, toppad med lagrad ost. Som tillbehör hade vi rester från söndagens spetskålssallad med fänkål.

I tisdags gjorde vi en krämig rotfruktspyttipanna med dijonsenap och dragon som vi åt med fänkålskorv (de andra) och stekt ägg (jag). Till pytten hade vi inlagda rödbetor och HP-sauce.

I onsdags åt vi en enkel minestronesoppa som vi toppade med riven parmesan, en stor klick röd pesto och basilika. Till soppan åt vi mammas grahamsbullar (jaja, frallor då för er icke-skåningar) som vi plockade fram från frysen.

I torsdags tog vi med oss fyra av sex syskonbarn till Liseberg och middag åt vi där. Jag tycker utbudet har blivit bättre på Liseberg på senare dar men kidsen ville ha hamburgare så hamburgare blev det. Max vegetariska är riktigt god!

I fredags åt vi fredagspizza på BOV på Gibraltargatan. Älsk på det stället. Vi beställde in ett gäng pizzor, bland annat en margarita med tomatsås och fior di latte, en marinara med tomatsås och vitlök och en pizza bianco med grönkål, fior di latte och comté.

I lördags åt vi tvårätters! Rödbetstartar med lättvispad dijongrädde till förrätt och Biff Rydberg till varmrätt. Till efterrätt? Popcorn och Home Alone.

Idag söndag och tredje advent. Jag har ett rostbröd på gräddning i ugnen så ikväll ska vi äta varma mackor med dijonsenap och cheddarost (och skinka för Calle som sysslar med sådant). Precis lagom eftersom vi åt en lunch modell större. Men först – drink och tryffelchips! Idag ska vi festa till det med en pisco sour, vår nya favoritdrink.