Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan.

Använd en riktigt god, lagrad parmesan (och inte en billig fjösig som jag först fick tag på i affären) för det gör hela grejen tillsammans med den lite söta brysselkålen och den syrliga dressingen.

Ugnrostad brysselkål med citrondressing

4 portioner

500 färsk brysselkål

3 msk olivolja

flingsalt, nymald svartpeppar

1 dl crème fraiche

2 msk olivolja

0,5 citron, finrivet skal och saft

1 msk färsk timjan, finhackad

1 dl hyvlad parmesan

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och låt stå kallt till servering. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar och blanda runt ordentligt så att allt blir täckt. Lägg i en ungsfast form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills kålen fått fin färg. Låt svalna. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesan precis innan servering.