Andra veckan i december har varit fylld med kalas, och dessutom har vi haft MBT med jultema! Den här månaden är det fullt med födelsedagar i min familj så det blir en hel del firande. Förutom det har vi ätit en hel del pasta, ser jag nu. Så blir det ibland.

I måndags fick vi fint besök från Malmö så vi bjöd på en belugabolognese (som den här gången fick koka in med en stor skvätt rödvin) som vi åt med spaghetti och toppade med parmesan och grovt hackad slätbladig persilja.

I tisdags hade vi efterlängtad jul-MBT och vi åt som vanligt så himla mycket gott! Saffranskokt brysselkål, grönkålspaj med cheddar, fröknäcke med vegetarisk skagenröra och grönkålssallad med citrusfrukter och torr pesto, till exempel. Till efterrätt dukades det upp pepparkakor, mjuk pepparkaka, saltine toffee, saffransdrömmar och pecannötsfudge. Jul-himmelriket!

I onsdags var det snabbast möjligast som gällde så vi slog till på en pastasallad! Det blev vår favorit med purjolök, crème fraiche, pesto, småtomater och fetaost. Och tabasco på toppen, såklart.

I torsdags hade vi ett litet kalas för Clara som fyllde tre år och vi bjöd på bubbel och rågchips med vegetarisk skagenröra före maten, en vegetarisk lasagne med sallad och bröd till varmrätt och till efterrätt hade vi såklart gjort, enligt önskemål, en rosa tårta fylld med hallon- och lakritssylt. Mamma bidrog med lussebullar och mjuk pepparkaka till fikat. Tack!

I fredags var det såklart pizzakväll och kvällens pålägg var mozzarella, gul lök, pinjenötter, paprika och kronärtskocka.

I lördags var vi bjudna på kalas för mitt syskonbarn och vi bjöds på buffé med bland annat marinerade quornfiléer, kronärtskockor, massor med olika sorters ostar, baguette, potatisgratäng och ett helt gäng exotiska frukter. Till efterrätt åt vi chokladkaka.

Idag är det söndag och ikväll har Bibbi varit här på middag. Innan maten åt vi rostad, mjuk pepparkaka med vispad gorgonzola- & mascarponeost och drack varm äpplemust med  cognac. Till varmrätt åt vi en parmesanpaj toppad med tomater, svarta oliver och zucchini och till efterrätt åt vi en saffranskaka med tosca.