Tidigare i veckan hade vi MBT hos jag gick som vanligt därifrån tacksam över vårt fina lilla gäng OCH den dos av inspiration som jag får med mig hem. I tisdags var det såklart tema jul och Rebecka hade med sig en vegetarisk skagenröra som jag kopierade och serverade till fördrinken på kvällens treårskalas. Succé.

Receptet kommer från Jävligt Gott men jag har i sedvanlig ordning stuvat om lite efter min smak och mitt tycke.

Vegetarisk skagenröra

4 dl, ungefär

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

3 msk tångcaviar

1 msk färskpressad citronjulice

0,5 dl finhackad dill

100 g fast naturell tofu, smulad

0,5 rödlök, finhackad

salt, nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienserna i en bunke och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt en stund innan servering så att röran sätter sig. Servera i små rågchipsskålar och toppa med extra tångcaviar.