Jag håller på att förbereda maten till kvällens julmatsfrenzy hemma hos oss så jag måste återgå till köket och fixa det sista som är kvar men håll till godo, baklängesmatsedel vecka 48 är sammanställd här nedan. Glad första advent till er alla!

I måndags åt vi julbord med jobbet på Villa Belparc. Julbord är inte min grej alls, men med gott vörtbröd och dignande ostbricka kommer man långt så jag var nöjd ändå. De hade dessutom utökad den vegetariska delen, det var kul att se! Bäst? Stiltonpatén lät lite märklig men var fantastiskt god! Saffranspralinen på efterrättsbordet var inte så dum den heller, kan jag meddela.

I tisdags gjorde vi en saffranspasta med lök, sockerärtor, fänkål, röd paprika, pinjenötter och kikärtor.

I onsdags svängde vi ihop enchiladas fyllda med grönsaker, cheddarost och crème fraiche. Som tillbehör hade vi sallad.

I torsdags var det snabbast möjligast när det kom till middag så vi gjorde nachosTortillachips, sojafärs, svarta bönor och cheddarost gratinerades i ugnen och när osten var sådär fint gyllenbrun tog vi ut den och toppade med färska jalapenos (tunt, tunt skivade), färsk koriander och avokado.

I fredags gjorde vi såklart pizza! Toppad med tre ostar – gorgonzola, mozzarella och cheddar, pinjenötter, lök och kronärtskocka.

I lördags åt vi lunch alldeles för sent och var fortfarande mätta när det var middagstid så Calle slängde ihop en väldigt enkel pasta med olivolja, vitlök och chili.

Idag är det söndag och vi ska snart ha vänner över på första advents-middag. Ikväll bjuder vi på veg-Jansson, brysselkål med parmesan och citrondressing, vörtbröd med cheddarost, minipajer med grönkål och cheddar och deviled eggs. Innan maten dricker vi varm äpplecider och äter pepparkakor och efter maten blir det saffran- och pinjenötskakor och mjuk pepparkaka.