Den här långbakade fänkålen hade min vän Johanna med sig till en MBT och den är verkligen ljuvlig! Vi lagade den hemma för några veckor sedan och hann inte ha den i ugnen lika länge som man ska (pga akut hunger…) och även om den blev riktig god ändå kan jag rekommendera att låta den gå så länge det står i receptet.

Vi åt den med vegetariska biffar, pesto och grönsallad.

Långbakad fänkål

2 portioner (och lite till)

250 g fänkål

2 msk pressad citronjuice

3 msk olivolja

salt, nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 150 grader. Ansa och skär fänkålen i fyra klyftor på längden. Lägg i en smord, ugnssäker form och ringla över citronjuice och olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen tills fänkålen är mjuk, vilket tar ungefär 2-3 timmar. Vänd runt ett par gånger under tiden.