Jag har svårt att ta in att det är förnyår OCH första advent nästa helg. November har flugit förbi (som resten av den här hösten…) och jag hoppas att december blir så lugn som jag önskar. Veckan som har varit har inte varit sådär jättetoppen, men i matväg har vi i alla fall fått till några godsaker. Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags gjorde vi en kokosdaal som vi åt med papadums, basmatiris (kokt med gurkmeja så det blir alldeles gult och fint), picklade citroner och myntayoghurt.

I tisdags mötte jag upp vänner på Vapiano för att äta middag. De andra åt risotto och pasta och jag slog till på en pizza bianco med mozza, gorgonzola, rosmarin och honung. God, men såklart inte ens i närheten av vår egen pizza. (Blygsamt, jag vet).

I onsdags blev det frys- och kylskåpsrens som resulterade i vegetariska pannbiffar som vi åt med kokt potatis, gräddig brunsås och rårörda lingon.

I torsdags var jag åter igen ute och rullade hatt, den här gången med ett gäng kollegor och vi träffades som vanligt  på Pinchos. Jag säger som jag brukar – knappast ett av mina favoritställen men ok, det är smidigt och går snabbt (och deras hummus var över medel, kan jag erkänna). Förutom hummus åt jag vitlöksstekta champinjoner, quesadillas med majsmajonnäs och vegtacos.

I fredags åkte vi till landet och till middag åt vi som alltid pizza. Toppade gjorde vi med tomatsås, mozza, lök, kronärtskocka, svarta oliver och pinjenötter.

I lördags åt de andra torskrygg och jag stekte på en sojabiff. Som tillbehör hade vi kokt potatis, broccoli med färskost och vitlök och en enkel men ack så god grönsallad.

Idag är det söndag och vi ska snart gå på Operan och se Fantomen på Operan. Middag äter vi där innan föreställningen börjar och jag tänker slå till på en ostbricka och ett glas rött. Säkert kort. (Update: så kommer man hem och kan meddela att jag istället åt istället en ljuvlig skogssvampssoppa med tryffelmousse. Haha.)