Idag har det snöat i Göteborg och vi ska snart gå till Liseberg för att kolla in julgranen! Perfekt timing, tack för det oh ni vädergudar som annars alltid glömmer bort den här staden. Veckan som gått har vi varit ute och rullat hatt på Familjen (japp, fortfarande favoritrestaurangen i den här stan) och ätit älskvärda snabblösningar som pastasalladen i måndags. Spana in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags var både jag och Calle tröttare än tröttast när vi kom hem från jobbet så till middag gjorde vi enklaste och godaste snabbmiddagen – vår favoritpastasallad med bland annat pesto, purjolök, småtomater och fetaost.

I tisdags var Calle och träffade vänner så jag passade på att göra den där kidneybönsgratängen som jag tycker så mycket om (och som han tycker är, erm, sådär). Till gratängen hade vi machésallad dressad med rapsolja och citronzest.

I onsdags blev det kylskåpsrens så jag åt rester av kidneybönsgratängen och festade dessutom till det med en tomat- och mozzarellasallad med vanilj.

I torsdags gick jag, Calle, Clara och Bibbi till Familjen och åt middag. De andra åt råbiff och jag kroppkakor med svamp, purjolök och grönkål. Fem av fem, som ALLTID när vi är där.

I fredags åt vi som vanligt pizza, den här gången toppad med en tomatsås som fått puttra på spisen hela dagen (hej, jobba hemma) och mozzarella, kronärtskocka, färsk svamp och lök.

I lördags bakade jag steamed buns på morgonen och på kvällen fyllde vi dem med friterad tofu (gaah, ännu ett genialiskt drag när det gäller tofu, återkommer med recept) och yuzumajonnäs, färsk koriander, picklad rödlök och tunt strimlad pak soi.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta gyoza! De ska vi fylla med svamp, silkestofu, salladslök, ingefära och sesamolja och som tillbehör ska vi ha ångade sojabönor med havssalt. Till efterrätt har vi laddat upp med ett gäng praliner från Kanolds (och några avsnitt Stranger Things – japp, vi kollar FÖR ANDRA GÅNGEN).