Veckan i matväg har varit spännande! Vi har bland annat fått till riktigt krispig tofu, långbakat fänkål och ätit falafel från ett litet gatukök på Hisingen. Veckan som kommer laddar vi inför EU-toppmötet som invaderar stan i slutet av veckan men ännu mer inför styrelsemötet med Ljungbins Vinklubb som går av stapeln nästa helg, men – mer om det nästa vecka. Hoppas ni har haft en fin helg!

I måndags gjorde vi långbakad fänkål (tack för receptet Johanna!) som vi åt med morots- och jordnötsbiffar och cashewpesto.

I tisdags åt vi aubergine som vi fyllde med en tomatsås med belugalinser (hit hade jag förberett dagen innan) och toppade gjorde vi med mozzarella innan vi gräddade dem i ugnen. Till auberginen hade vi en enkel parmesansås med vitlök och machésallad dressad med kallpressad rapsolja och citronzest.

I onsdags blev det middag mellan två träningspass så vi slängde ihop något som går snabbare än snabbast – penne a la vodka med massor av grovt hackad persila och parmesan. Till den åt vi kikärtor marinerade i olivolja och havssalt.

I torsdags gjorde vi krispig tofu som vi åt i små tortillabröd tillsammans med machésallad, vegansk srirachamajonnäs, picklad rödlök, sesammarinerade morötter och gochujangsås.

I fredags var det hemmafredag, vilket allt som oftast innebär pizza (som ni vet vid det här laget). Såsen förberedde jag dagen innan genom att långkoka lök, krossade tomater och vitlök och krydda upp med salt, peppar och lite socker. Toppade gjorde vi med marinerade kronärtskockor, pinjenötter, svamp och zucchini. Till efterrätt åt vi Kanoldschoklad med havssalt.

I lördags kom vänner över på middag och vi bjöd på lasagne med svamp, spenat, pecorinokräm och tryffel. Till den hade vi en enkel grönsallad med olivolja och balsamicokräm.

Idag är det söndag och vi har just ätit en ljuvlig pasta puttanesca med tomatsås på san marzanotomater (tack Thomas för burken!) och mozzarella och basilika på toppen. Till efterrätt ska vi snart äta praliner från Kanolds och kolla på ett avsnitt av Beyond Stranger Things. Svårslagen söndagkväll!