I matväg har vår MBT i onsdags varit den kulinariska höjdpunkten på hela veckan! Med tema asiatiskt och massor med god mat rullade vi bokstavligt talat därifrån. Recap från onsdagen och resten av veckan hittar ni som vanligt nedan. Hoppas ni haft en fin helg!

I måndags gjorde vi den här broccoligratängen med timjan och småtomater som är så himla god! Gratängen åt vi med dijondressad babyspenat och hot sauce.

I tisdags festade vi till det med en kidneybönsgratäng toppad med ett ljuvligt osttäcke. Till gratängen åt vi en enkel salsa på finhackade tomater, rödlök och färsk koriander.

I onsdags gjorde vi gyoza, en slags japansk dumpling som vi fyllde med färsk ingefära, svamp, salladslök, färsk koriander och sesamolja. De doppade vi i en enkel sås med japansk soja, lime och sweet chilisås och åt tillsammans med ångade sojabönor.

I torsdags var jag på MBT hos Rebecka med tema: asiatiskt. Vi hade med oss gröna linser i masalasås och shrikand, en enkel dessert med tjock yoghurt, kardemumma, pistagenötter och florsocker. De andra bjöd på allt från steamed buns med krispig tofu till tahinidressade gröna bönor, glasnudelsallad, långbakad fänkål med cashewpesto och päron- och chokladpaj.

I fredags var det familje-reunion hos mina föräldar och vi åt smörrebröd och drack öl. Några toppade vi med tre olika ostar, fikonmarmelad och krasse och några toppade vi med rostbiff (till de som äter sådant), syltlök, remouladsås och rostad lök.

I lördags var det kalas för min mamma och pappa hade svängt ihop en Boeuf Bourguignon (och en Veg Bourguignon till mig med quornbitar istället för kött) som vi åt med ugsrostad potatis. Till efterrätt åt vi en ljuvlig fläderparfait.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit, till Calles stora förtjustning, tacos. Fyllde gjorde vi med linsfärs (kokta gröna linser som vi stekte med tacokryddor och grön chili på burk från Santa Maria) och det man brukar ha i – ja, ni vet. Nu – STRANGER THINGS!