Jag är tokig i röror av alla dess slag, och även om hummus oftast är överst på den listan måste jag ändå säga att den här varianten med kronärtskocka och vita bönor, den är inte långt bakom alltså. Vi hade den som pålägg till brödet när vi bjöd på en stor ratatouille för några veckor sedan, och alla tyckte den var grymt god.

Receptet hittade jag hos min kompis Ann-Louise som är lite av en mästare när det kommer till det där med röror.

Krämig kronärtskocksröra med vita bönor

4 portioner som tilltugg

2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 burk ekologiska vita bönor, avsköljda
1 burk kronärtskockshjärtan
1 msk äppelcidervinäger
2 msk ekologisk tahini med salt
1 msk färskpressad citronjuice
flingsalt och nymalen svartpeppar

Mixa samtliga ingredienser i en blender eller matberedare i ca två minuter tills du har fått en len och slät röra. Stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger under processen. Smaka av med salt och peppar och mixa i ytterligare två minuter tills du får en riktigt len och krämig röra. Servera med pitabröd eller grönsaker eller som tillbehör eller, ja, ni fattar grejen. Den passar till allt.