Den här veckan kan sammafattas med två ord – sjukdom (say no more…) och STRANGER THINGS. Äntligen, äntligen har andra delen haft premiär och ikväll efter att Clara somnat fortsätter maratontittandet. Nåväl, kolla in veckans baklängesmatsedel nedan. Hoppas ni hittar något att inspireras av!

I måndags gjorde vi belugabolognese, en relativt ny favorit i det här köket som snabbt har seglat upp på perfekt-vardagsmatslistan. Extra god blir den när den täcks av ett tjockt lager parmesan.

I tisdags fyllde Calle år och vi skulle ätit middag på Champagnebaren men ödet ville annorlunda så istället lagade vi trerätters hemma medan det febriga barnet sov i soffan. Till förrätt gjorde vi Crème Ninon (eller grön ärtsoppa som det också kallas) som vi toppade med bubbel. Till varmrätt gjorde vi Biff Rydberg och till efterrätt åt vi Calles stående favorit – glassbåtar.

I onsdags var det soppdags pga ännu en sjuk familjemedlem (Calle, vill säga). Vi gjorde ramennudlar som vi åt med sojamarinerad tofu, salladslök, svamp, groddar och sesamfrön.

I torsdags gjorde vi Ottolenghi-quesadillas med en röra på svarta bönor, färsk koriander, jalapenos och salladslök. Quesadillasen stekte vi på hastigt i en het stekpanna och åt sedan med olika sorters hot sauce och en klick gräddfil.

I fredags kom vänner över på middag och vi bjöd såklart på pizza. Intet nytt under solen, med andra ord. Toppade gjorde vi med tomatsås eller parmesankrämpinjenötter, mozzarella, svarta oliver och lök. Till efterrätt åt vi choklad.

I lördags hade vi en efterlängtad hemmakväll och på dagen svängde vi inom Saluhallen och köpte med oss en Mont D’or hem. Den åt vi som man bör med en skvätt vin och vitlök, och doppade sedan baguette i – ungefär som en pytteliten ostfondue. Till fonduen hade vi lite plock som oliver, fyllda småpaprikor och marinerade kronärtskockor, och Calle hade även marinerad bresaola. Till efterrätt åt vi tiramisù som vi köpte med oss hem från Aldardo.

Idag är det söndag och vi ska snart sätta tänderna i burratan vi köpte med oss hem igår. Den ska vi äta med bruschetta, lite rester från gårdagens plock och fänkålssalami till Calle. Till efterrätt ska vi äta praliner från Kanolds, popcorn OCH KOLLA STRANGER THINGS.