Vid den här tiden brukar jag vanligtvis träna yoga men eftersom jag har två sjuklingar här hemma ville det sig annorlunda idag. Så blir det ibland. Tur då att jag råkar sitta inne på vårt nya favoritrecept på belugabolognese, alltså en helt vanligt köttfärssås fast med belugalinser istället. Supergott! Prova det här.

Man kan såklart krydda med nästan precis vad som helst, men jag föredrar att hålla det simpelt och endast ha i salt, nymald svartpeppar och en gnutta socker. Något som också är gott är att blanda ner en klick crème fraiche! Den feta varianten.

Belugabolognese

2 portioner + matlåda

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

olivolja att steka i

2 msk tomatpuré

2 dl torkade belugalinser

800 g krossade tomater (2 burkar)

2 dl vatten, kanske lite mer

salt, nymald svartpeppar, socker

färsk basilika, grovt hackad

chiliflakes

parmesan, stora mängder

Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén och stek med i någon minut. Rör ner linser, krossade tomater och vatten och krydda med salt, peppar och socker. Låt småputtra under lock i 25 minuter tills linserna blivit mjuka (men inte för mjuka, al dente är det bästa tycker jag). Späd eventuellt med mer vatten om såsen blir för tjock och smaka av med mer salt, nymald svartpeppar och en gnutta socker om det behövs. Servera med pasta och toppa med chiliflakes, färsk basilika och massor med grovt riven parmesan.