Trots hängighet och potentiell förkylning på gång har vi haft en fin helg. Idag har vi varit på bio och sett Alfons, och efter det traskade vi bort till Burgersson för att äta lunch. Den här veckan har varit bra i matväg! Vad vi har ätit? Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags kom vänner över på middag och vi bjöd på en paj med rucola, mangold och svarta oliver. Till den hade vi auberginerullar med ost och en kall yoghurtsås med basilika.

I tisdags slängde vi ihop en penne a la vodka, en enkel pasta med tomatsås gjord på grädde, tomatpuré, vodka, parmesan och slätbladig persilja. Till pastan hade de andra bacon och jag kidneybönor (dressade med olivolja och havssalt).

I onsdags gjorde Calle råmunkar (eller raggrakor, vi har ännu inte bestämt oss för vilket som låter bäst) som vi åt med rivna morötter med pressad citron, rårörda lingon och bacon (till de som sysslar med det) och marinerade kikärtor.

I torsdags högg jag tag i ett paket kikärtspasta på Coop och till pastan gjorde jag en arrabiata som vi toppade med extra chiliflakes, grovt hackad slätbladig persilja och mängder med riven parmesan. Såsen – tummen upp. Pastan – döden. Nåväl, har lärt mig att nyttig, modern pasta inte är min grej.

I fredags blev det pizzafredag här hemma, som vanligt med kronärtskocka, lök, mozzarella, pinjenötter och svamp.

I lördags blev vi bjudna på middag hos några vänner och de hade gjort helt fantastiska enchiladas fyllda med grönkål, sötpotatis, picklad rödlök, limekräm, avokadofluff och färsk koriander. Till efterrätt åt vi äpplepaj med vaniljsås.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta kreolsk gryta med bland annat quornfilé, syltlök, cornichons, mejram och röd paprika. Till grytan ska vi ha Zetas 5-grynsblandning och en enkel grönsallad.