Vilken helg alltså. Vi har varit i Köpenhamn med Ljungbins Vinsällskap och har hunnit med följande: pizzafredag ute, frukost på Coffee Collective i Torvehallerne, smørrebrød och snaps på Øl & Brød, bubbel på Royal Hotel, en flöjtspelande man med elefantmössa, en helt ok men inte jättebra middag på Väkst och mycket, mycket mer. Resten av veckan? Den har sett ut såhär:

I måndags var det väldigt mycket måndag och vi gjorde enklast möjliga, vilket resulterade i en pastasallad med pesto, crème fraiche, purjolök, fetaost och cocktailtomater.

I tisdags gjorde vi tacos! Mjuka tortillas fyllde vi med stekt paprika och lök, guacamole, picklad rödkål, riven ost, svarta bönor och gräddfil. På toppen hade vi tärnad mango och koriander.

I onsdags gjorde Calle en alldeles ljuvlig pasta puttanesca, det vill säga penne med tomatsås som toppas med kapris, färsk basilika och mozzarella som man river i mindre bitar.

I torsdags körde vi mot Skåne men åt snabb middag precis innan vi åkte. Äggröra med tryffel och en sallad med tomat, mozzarella och färsk basilika blev kvällens middag. Enkelt men ack så gott.

I fredags började vår episka helg i Köpenhamn tillsammans med styrelsen i Ljungbins Vinsällskap (det vill säga jag, Calle, Johan och Johannah) och vi åt fredagspizza på Bæst, ett riktigt grymt pizzaställe på Nørrebro. Innan maten beställde vi in house made burrata och mozzarella och efter det beställde vi in tre olika pizzor – en med tomatsås, vitlök och färsk basilika, en likadan fast med mozzarella och en med färska örter och mozzarella. Rekommenderas varmt. Efter middagen hamnade vi på Gilt, ett riktigt bra drinkställe som låg i närheten.

I lördags åt vi middag på Väkst, en av få (?) restauranger i Köpenhamn där grönsaker står lite mer i fokus. Till förrätt åt vi en rätt med potatis, västerhavsost och tryffel som var väldigt fin men huvudrätten med bränd vitkål (inte så bränd utan snarare halvfärdig) med lingon och hasselnötter imponerade inte. Till efterrätt beställde vi in ost, även den med tryffel men meh. Jag vet inte. Efter middagen gick vi vidare och intog efterrätt nummer två (det vill säga varsin drink) på Duck and Cover, och även om jag verkligen tyckte om stället var jag inte speciellt imponerad av drinkarna (bör även utfärda en varning, för om ni ser en drink med smak av kantarell och tänker att det är låter ju spännande, well, think again…)

Idag är det söndag och vi kom hem till Göteborg för ett litet tag sedan. Kvällens middag? Långkokt gryta med sm – nä, jag skojar bara. Vi har beställt pizza. Det är en sån kväll ikväll.