Veckans bästa upptäckt? Belugabolognese, helt klart (men mer om det i ett eget inlägg). Det har varit en bra vecka i matväg, och den har dessutom avslutats med Malmöbesök och söndagsmiddag hos vänner. Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags gjorde jag min favoritgratäng med kidney- och svarta bönor, toppad med ett ljuvligt osttäcke. Gratängen åt jag med en grönsallad och hot sauce. Perfekt i matlådan dagen efter.

I tisdags gjorde vi en belugabolognese som blev alldeles fantastiskt god! Toppade gjorde vi med ett tjockt lager parmesan och som tillbehör hade vi en enkel sallad med mozzarella och tomat.

I onsdags åt kantarellsoppa som vi toppade med parmesanchips (och baconströssel till de i familjen som sysslar med sådant).

I torsdags åt vi pitabröd (som vi plockade fram från frysen) och fyllde med falafel (kikärtorna lägger jag i blöt på morgonen innan jag går till jobbet, friterar gör vi precis innan vi ska äta), syrad rödkålsaltgurka och en enkel tahinisås).

I fredags åkte vi mot Malmö och när vi kom fram till Minna & Manne bjöd de på rödbetsbiffar som vi åt med en västerbottensostsås och ugsrostade rotfrukter. Till efterrätt åt vi praliner som Minna hade köpt med sig hem från Cacaofoni. Vilka vänner man har, alltså.

I lördags hade vi styrelsemöte med förnyårsakademin för att välkomna en ny liten medlem och till middag åt vi majstortillas som vi fyllde med kokos- och sesampanerad tofu, sallad, svarta bönor, picklad rödlök, mangosås och koriander.

Idag är det söndag och vi har ätit middag hos vänner i kvarteret bredvid. De bjöd på svamprisotto som vi toppade med rikligt med parmesan och till risotton åt vi en stor grönsallad med vinaigrette. Till efterrätt festade vi till det med glass och en kopp te.