Vi var på landet för några helger sedan för att plocka in utemöbler, fixa i trädgården och förbereda inför hösten och då drack vi passande nog den här riktigt goda (och höstiga) drinken med calvados och torr äpplecider. Tillsammans med timjan blir det en helt magisk kombination!

Receptet hittade jag i ett nummer av Icakuriren, oklart vilket. Och hoppa nu inte över timjankvistarna för det är lite hela grejen men den här drinken.

Calva-cider med timjan

1 glas

50 ml calvados

30 ml silad färskpressad citronsaft

20 ml sockerlag

2 kvistar timjan

torr cider

timjan till dekoration

isbitar

Skaka calvados, citronsaft, sockerlag och timjan med i en shaker tills den bli iskall och immig. Häll upp i ett isfyllt glas och toppa upp med cider. Rör om varsamt och och dekorera med en kvist timjan.