Igår åkte Calle till Edinburgh med jobbet och jag och Clara lämnade stan och åkte till landet eftersom nynazister hade fått tillstånd till att demonstrera i Göteborg, inte långt från där vi bor. Att lämna stan i lördags morse var som att lämna en stad under belägring. När vi kom hem tidigare idag kändes det som att vår stad var tillbaka och jag blir båda glad, stolt och lite rörd när jag ser bilder från gårdagen när Heden fylldes med motdemonstranter. Det finns hopp, hörni. Det finns hopp.

I måndags åt vi broccoligratäng med timjan och småtomater. Som tillbehör hade vi marinerade kikärtor och en enkel grönsallad.

I tisdags hade vi MBT hemma hos oss och trots att vi bara var fyra deltagare fick vi ihop en festmåltid. Rebecka hade med sig det som kallas för “bowl” och som vi kallar för plock – sallad med sobanudlar, krispig tofu, pak choi, sesamfrö och picklad lök, jag hade gjort mhamara och hummus med pinjenötter och Bea hade med sig en sallad med bland annat lila blomkål, kikärtor och dill. Pernilla stod för efterrätten, en helt fantastisk tarte med mandel och choklad.

I onsdags gjorde vi veg Lindström med rödbetor och kapris. Till biffarna hade vi brunsås, potatis, brysselkål, saltgurka och rårörda lingon.

I torsdags kom mina två äldsta syskonbarn på besök och vi åt tacos. Friterade tortillachips och sedvanliga tillbehör som lök, riven ost, paprika, salsa, avokado, gurka och tacokryddad sojafärs.

I fredags åt vi pizza, såklart. Tomatsås (på ugnsrostade tomat med lök) eller parmesankräm i botten och toppad med kronärtskocka, pinjenötter, svarta oliver, gul lök och mozzarella.

I lördags bjöd Bibbi på en gryta med bland annat dragon och crème fraiche. De andra hade lövbiff i sin och jag stekte en quornfilé och blandade i. Till grytan åt vi ugnsrostade grönsaker. Till efterrätt gjorde jag en Farmor Anka-äpplepaj med lock som vi åt med vaniljsås.

Idag är det söndag och jag och Clara gjorde det enkelt för oss till middagen. Jag gjorde en äggröra som jag ringlade tryffelolja över, och till äggröran hade vi en tomat- och mozzarellasallad.