Om du tycker att tofu är lite sådär läskigt och sladdrigt och tråkigt – look no further. Prova den här geniala, krispiga tofun som paneras i sesamfrön och kokos. Den bara måste man älska, tofulover or not.

Originalreceptet kommer från min vän Ann-Louise som tyvärr inte bloggar längre men hennes arkiv är sprängfyllt med inspiration. Kolla in!

Krispig tofu med sesamfrö och kokos

2 portioner + matlåda

300 g naturell, fast tofu

0,5 dl majsmjöl

0,5 tsk cayennepeppar

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk salt

1 ägg, lättvispat

1 dl kokosflinkor

2 msk oskalade sesamfrö

0,5 dl ströbröd

Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två tallrikar med en tjock, tung bok (tänk typ Anna Karenina) ovanpå. Låt stå i minst en halvtimme. Torka av tofun och skär i fyrkanter. Blanda majsmjöl, cayennepeppar, salt och ingefära i en påse. Lätt i tofubitarna och blanda runt ordentligt tills alla bitar är täckta. Blanda kokosflingor och sesamfrön i en skål och knäck ner ägget i en annan skål (och vispa runt lite lätt). Doppa bitarna i ägget och sedan i kokosmixen. Stek på medelvärme i rikligt med olja tills bitarna är knapriga. Servera direkt.