Det känns som att vi har ätit oss igenom den här helgen. Pizza på BOV i fredags, lunch på Smörgåsbaren i lördags och väldigt spontan lunch på Burgersson idag. Mitt halsont har försvunnit (!) men om det beror på uteätandet låter jag vara osagt. Resten av veckan har sett ut såhär:

I måndags gjorde vi ratatouille eftersom vi hade ett gäng zucchinis i kylen som behövde ätas upp. Ratatouillen toppade vi med iMat fraiche som vi blandade med citronzest och som tillbehör hade vi danskt rågbröd som vi toppade med en god röra på kronärtskocka och vita bönor.

I tisdags åt vi en paprikasoppa med vita bönor och kummin som vi toppade med tunt skivad purjolök och smulad fetaost.

I onsdags gjorde jag en favorit i det här köket (nåja, i alla fall för vissa…) – gratäng med kidneybönor (och svarta bönor) som toppas med ett fluffigt osttäcke. Till gratängen åt vi guacamole och en grönsallad.

I torsdags gjorde vi en chèvre chaud, det vill säga sallad (med bland annat mandolinat päron, romansallad, fikon och mozzarella) och danskt rågbröd toppat med en stor klump getost, honung och rostade pinjenötter som vi gratinerade i ugnen.

I fredags åt vi fredagspizza på BOV på Gibraltargatan. Vilket fint ställe, alltså. Vi beställde in två olika pizzor – en margarita och en marinara och båda var magiska. Två tummar upp från samtliga i sällskapet! Efterrätt åt vi hemma hos Bibbi – gin & tonic och praliner.

I lördags var vi på kalas hos mitt äldsta syskonbarn Tilda och vi blev bjudna på en stor buffé med blandade godsaker, bland annat vinbladsdolmar, falafel, spett med mozzarella och soltorade tomater, pickles, potatisgratäng och kex och ost. Till efterrätt åt vi skånsk äpplekaka med vaniljsås.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en röd currygryta med tofu som föll Calle i smaken men som jag inte gillade alls. Så kan det bli ibland. I grytan hade vi bland annat bambuskott, purjolök och röd paprika och vi åt den med ris som fått koka med citrongräs.