Det är helg på intåg (redan!) och jag har ont i halsen, vilket jag väljer att ignorera så gott det går. Imorgon har vi styrelsemöte med frukostklubben innan jobbet, och resten av helgen bjuds det på lunch, kalas för min brorsdotter och allmänt familjehäng eftersom hela min familj är på intåg.

Jag önskar trevlig helg med en fredagslista som jag hittade hos Pernilla (som i sin tur hittade den hos en av de hippa bloggarna hon brukar läsa. För övrigt, hemligt meddelande till Pernilla: Livspusslet! Lös det.)

Vad åt du senast?

En väldigt god sallad med bland annat fikon, mozzarella, romansallad och päron. Den åt vi med danskt rågbröd toppat med getost, honung och pinjenötter som vi värmde på i ugnen. Ljuvligt.

Den sista måltiden, om du fick välja?

Pizza. Eller burritos kanske, men nä. Pizza får det nog bli.

Bästa matstaden (matstadsdelen, min anm)?

Oj, det finns ju så många. Men Brooklyn, för alla häftiga ställen som dyker upp, och såklart Rom för att det är världens bästa stad, alla kategorier.

Vad orsakade förra bakfyllan?

Öh, ingen aning. Kan det ha varit den där drinkkvällen vi hade med Johan och Johannah när vi firade in första semesterhelgen med att få feeling på att blanda drinkar? Jag tror det.

Mat du alltid har hemma?

Bönor av alla dess slag, mozzarella, tomater, krossade tomater, hasselnötter och kronärtskocka bland annat.

Vad blir det till middag?

Imorgon blir det pizzafredag ute, faktiskt. Återkommer om det.

Mat du hatar?

Jag skulle inte säga hatar, men jag ogillar starkt fisk, skaldjur och kött.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?

Lätt. Tiramisù.

Typisk skollunch?

Vegetarisk.

Bästa snackset?

Jag säger som Pernilla – CHIPS. Dillchips, helst. När vi är i USA är det alltid tortillachips och salsa som serveras innan maten, det är ett måste.

Vad är det knäppaste i din kyl?

Tror inte vi har så mycket knäppt faktiskt, men vi har en himla massa ättiks- och saltgurka + pickles som Pappa har varit snäll och gjort till oss.

Och vad har du i grönsakslådan?

Broccoli, romansallad, vitkål (ALLTID kål) och en flaska vitt vin.

Och ost?

En långlagrad prästost, parmesan, mozzarella, fetaost och en lagrad gouda (jag fick feeling i affären).

Bästa stället att handla mat?

Saluhallen! Eller Coop Avenyn, där är vi typ varje dag. I USA är det helt klart Weis Supermarket uppe vid våra vänner sommarställe i the Poconos, de har världens bästa jordnötssmör.

Mat som du önskar att du var allergisk mot?

Inget alls, faktiskt.

Vem får äta från din tallrik?

Helst ingen. Det där med att beställa in en massa smårätter som alla får plocka från är inte alls min grej, kan jag meddela.