Vilken vecka, alltså. Konstant sömnig (men alltså, hur länge ska den här jetlagen sitta i, egentligen?) – så sömnig att jag nästan somnade på avslappningen efter yogapasset i onsdags. Nu är det i alla fall fredag och vi kom till landet tidigare idag. Den här helgen ska vi ta upp båten, och officiellt vinka hejdå till sommaren antar jag.

Ett kärt sommarminne i matväg är den här enkla chokladmoussen som Calles systerdotter Vera bjöd oss på. Idén med krossade polkagrisar kom hon själv på, och det var ett riktigt genidrag måste jag säga. Passar fint ihop med den lena chokladmoussen.

Veras chokladmousse med krossade polkagrisar

4-6 portioner

100 g mörk choklad

2 äggulor

3 dl vispgrädde

krossade polkagrisar

Dela chokladen i bitar och smält dem, antingen över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulor i chokladen och låt blandningen svalna. Vispa grädden tjock och krämig (men inte för hårt, då blir moussen grynig). Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda med luftiga tag. Häll upp chokladmoussen i portionsformar och låt stelna i kylen i sisådär tre timmar (eller lite mer). Strö över krossade polkagrisar precis innan servering.