Vi är åter hemma och så snart vi kommer ur jetlagdimman återgår livet till det normala. Vi har varit i USA många, många gånger men sällan har jag varit så glad över att komma hem som nu. Att hälsa på Alex och Adam är alltid något av det bästa som finns i resväg, men jag står inte ut med fler Trumpdekaler, konfederationsflaggor och NRA-logos som man så ofta kör förbi på den amerikanska landsbygden.

Nåväl, ätit har vi ju gjort, massor, och veckan startade faktiskt i Bushwick i Brooklyn. Spana in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags körde vi mot Brooklyn och svängde in på Grattan Street lagom tills det var dags för middag. Vi traskade bort till Roberta’s och satte oss i baren och beställde varsin pizza. Båda tog Bee Sting med tomat, mozza, honung och chili och Calle hade även sopressata på sin. Detta ställe, alltså. Älskar det. Vi har inte varit här på flera år men det var precis lika bra nu som då. Clara tyckte det var toppen, men så har vi ju också närt en liten pizzaälskare om man säger så.

I tisdags var vi helt slut efter att ha traskat omkring på Manhattan hela dagen så vi gjorde det enkelt för oss och köpte med oss vietnamesiskt från Falansai som ligger rakt över gatan. Vi åt autumn rolls med rödbeta och äpple, krispig tofu, auberginegryta och wokad kinakål. Väldigt gott!

I onsdags körde vi tillbaka till Alex och Adam och till middag åt vi, till min stora lycka, ratatouille. Finns det något godare att göra på zucchini? Jag tror inte det. Till efterrätt bakade Alex en riktig Farmor Anka-äpplepaj, komplett med ett lock och allt. Till pajen gjorde jag en vaniljsås.

I torsdags var det sista dagen hos Alex och Adam och vi åt burgare. Vanliga till de andra och tempeh (marinerad i olja, worchestershiresås, hot sauce och kryddor) till mig. På burgarna hade vi cheddar och blue cheese, lök, tomat, jalapenos, pickles och majonnäs och som tillbehör hade vi sötpotatispommes och grillade majskolvar.

I fredags lämnade vi USA och middag intogs på flyget. Jag tycker ofta att flygplansmat smakar precis ingenting alls men den här gången fick jag ostfylld tortellini med tomatsås som faktiskt smakade helt ok.

I lördags vandrade vi omkring i en jetlagdimma nästan hela dagen och gjorde det enkelt för oss och svängde ihop en något försenad fredagspizza. Deg hade vi i frysen och toppade gjorde vi med det vi hade i skafferiet/kylen – svarta oliver, kronärtskocka, rostad paprika, jalapenos och riven ost.

Idag är det söndag och vi har just ätit tabbouleh med marinerade quornfiléervinbladsdolmar (de färdiga på burk) och en kall sås med tahini, pressad citron, en skvätt vatten och lönnsirap.