Dagarna springer verkligen iväg när man är här och vi tar det så lungt det bara går, i sann semesteranda. På kvällarna har vi traditionsenlig TP-turnering (TP 80-talsversionen med amerikanska frågor…) och as we speak står det 2-0 till mig och Calle. I matväg har det blivit ganska mycket kylskåpsrens pga jättemycket mat här hemma, och tänk så mycket gott vi har fått ihop! Kolla in baklängesmatsedeln nedan.

I måndags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop en massa godsaker som vi grillade. Majskolvar, marinerad zucchini och aubergine och en stor sallad med bland annat tomat, fetaost och svarta oliver.

I tisdags gjorde Alex kyckling (och jag åt smörstekta vaxbönor med brödsmulor) som vi åt med ugnsrostad sötpotatis. Som tillbehör hade vi en rucolasallad med valnötter och dijonvinaigrette.

I onsdags lagade vi till en ratatouille på ett gäng blandade zucchinis. Den åt vi med rostat surdegsbröd och en klick yoghurt på toppen.

I torsdags kom vi hem från Milford efter ett besök på Fretta’s så det blev såklart italienskt till middag. Jag och Alex slog till på en pasta chili och Calle och Adam toppade även sin pasta med musslor. Till pastan åt vi en vitkålssallad med rostade sellerifrön.

I fredags åt vi såklart pizza! Vi köpte med oss en mängd olika svampar från Farmer’s Market i Hawley som vi toppade pizzan med, och förutom svamp hade vi pinjenötter, svarta oliver, mozzarella (gjord i butiken, hur fantastiskt?) och zucchini. Till pizzan gjorde Adam en sallad med asiatiska päron, valnötter, rucola och gorgonzola. Efterrätt? Oh yes. Tiramisù från Fretta’s. Bäst i världen. No kidding.

I lördags åt vi sen lunch i Milford så till middag gjorde vi en enkel sallad med bland annat tärnad vattenmelon, rosmarin, pinjenötter och fetaost. Jag blandade även ner chilimarinerade kikärtor för extra untz och de andra grillade varsin köttbit till.

Idag kom vänner över på middag så Alex och Adam gick all in och hade fixat middag deluxe när vi var på utflykt. Sallad med jordgubbar, blue cheese och valnötter, melon- och fetaostsallad med pinjenötter, pasta med zucchini, crostinis med svampröra och caprese var några av godsaker de bjöd på. Till efterrätt åt vi zucchinibröd.