Greetings från luften! Vi är antagligen någonstans över Atlanten as we speak, och ikväll (eller eftermiddag, lokal tid) landar vi på Newark och hämtar ut en hyrbil och kör vidare mot våra vänners sommarställe i the Poconos. Eftersom dagens middag består av flygplansmat kommer baklängesmatsedeln lite tidigare än vanligt. Vi hörs från USA, vänner!

I måndags gjorde vi en variant av Ottolenghis quesadillas, fyllda med en röra på svarta bönor, tunt skivade jalapenos och riven ost. Som tillbehör hade vi en enkel salsa med tomater, finhackad lök och pressad lime.

I tisdags lämnade vi Clara hos min bror och gick till SK Mat och Människor för att äta middag. Jag slog till på en förrätt med kantareller, slät äggkräm, majs och riven ost och en varmrätt med bakad rotselleri och bönor. Calle åt svensk bläckfisk till förrätt och röding till varmrätt. Till efterrätt delade vi en osttallrik med ett urval av svenska ostar (och ett tunt, tunt kryddigt knäcke som inte var av denna värld). Rekommenderas!

I onsdags gjorde jag min favoritpaj med ruccola och soltorkad tomat och till den hade vi en kall yoghurtsås mixad med babyspenat och basilika och auberginerullar fyllda med ost och oregano.

I torsdags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop en riktigt god fried rice-röra med egenodlade morötter, purjolök, svamp, zucchini och edamamebönor. På toppen hade vi dessutom krossade jordnötter.

I fredags hade vi efterlängtad pizzakväll! Såsen gjorde vi på nyskördade gula tomater, direktimporterade från landet, som vi ugnsbakade med lök (och mixade slät och smakade av med salt och peppar) och så hade vi även en variant med parmesanost och crème fraiche. Toppade gjorde vi med nektariner, portabellosvamp, getost, pinjenötter och svarta oliver.

I lördags ekade kylskåpet tomt pga resa i två veckor så vi traskade, som så många gånger förut, bort till Wrapped och åt varsin burrito till middag. Jag tog den jag alltid tar, med ugsnrostade grönsaker, svarta bönor, lime- och korianderris och picklad rödkål (och stark salsa och guacamole) och Calle tog en nästan likadan fast med kyckling istället.

Idag är det söndag och vi är som sagt någonstans över Atlanten. Middag kommer i en låda och gud vad som bjuds på idag återstår att se. Hoppas att ni får en fin kommande vecka!