Veckan som kommer är det fokus: packning eftersom vi åker till våra vänner i USA på söndag. Veckan som har varit, däremot, har varit ganska samma-samma i matväg. Några gamla favoriter, något kylskåpsrens, någon middag ute. En salig blandning av vanligheter, med andra ord. Spana i baklängesmatsedeln nedan:

I måndags gjorde vi en pastasallad som vi toppade med våra hemmaodlade tomater. Svårslaget.

I tisdags var det högsommarvärme men vi gjorde ändå en tomatsoppa som vi toppade med rostade kikärtor, iMat fraiche och chiliflakes. Till soppan åt vi lingonbröd med mitt favoritpålägg, vegoskivor.

I onsdags blev det kylskåpsrens som resulterade i en sallad med mozzarella, tomater, stora vita bönor och soltorkade tomater.

I torsdags traskade vi bort till Wrapped och åt middag. Jag åt som vanligt en burrito bowl med ugnsrostade grönsaker, korianderris, svarta bönor, picklad rödkål och salsa verde och Calle åt en burrito med pulled chicken. Clara festade till det med guacamole och tortillachips.

I fredags bjöd våra vänner på fredagspizza. Lyxvarianten av fredagspizza dessutom, för de hade varit på Lilla Napoli i Falkenberg och hämtat inspiration. En toppades med tomatsås (vilket betyder san marzanotomater och salt, that’s it) och mozza + färsk basilika och en toppades med crème fraiche, kantareller och vitlök.

I lördags gjorde vi en lyxig svamprisotto där vi blandade ner ett helt gäng olika svampar (bland annat kantareller, portabello och skogschampinjoner, men även ett gäng vars namn vi inte uppfattade när vi var i affären…) Till risotton åt vi en sallad med mandolinad spetskål, kålrabbi och fänkål som dressades med olivolja och pressad citron och som smaksattes med salt och nymald svartpeppar. Till efterrätt åt vi två olika sorters choklad, en med mandel (från Blanxart) och en med vildhallom (från Malmö Chokladfabrik).

Idag är det söndag och vi gjorde det enkelt för oss och köpte med hem indiskt till middag. Jag åt en gryta med paneer, paprika och rödlök och Calle åt en kycklinggryta med bockhornsklöver. Som tillbehör delade vi på papadums, pickles och chutney och raita.