Helgvädret hämtade upp (trots ösregn i lördags…) så idag tog vi ut båten en sväng och hann med dubbla turer till Stenungsund. Ljuvligt! Resten av helgen har vi mest ätit eftersom det har varit kräftskiva på landet tillsammans med min familj. Spana in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags gjorde vi en klassiker i det här köket, en kokosdaal som vi åt med picklade citroner och papadums (vi köper Santa Marias färdiga och värmer på i ugnen, de blir jättegoda!) och samtliga i familjen ger två tummar upp till den här (återkommande) rätten. Toppade gjorde vi dessutom med tjock sojayoghurt och grovt hackad koriander.

I tisdags var vi på Liseberg efter jobbet (vi och tvåhundratusen andra, note to self – bara för att du själv har börjat jobba betyder inte det att resten av Sverige gjort det) och middag intogs i parken. Vi köpte med oss varsin hamburgare med pommes frites från Max (deras vegetariska green-burgare är riktigt god!) och satte oss i den lilla parken uppe på berget (vid barnkarusellen) och hade picknick.

I onsdags var jag hungrig som en varg när jag kom hem från yogan och eftersom de andra ätit fisk och potatis blandade jag ihop en sallad med tomat, mozzarella, kidneybönor, blomkålsbuketter, kronärtskocka och ohemult många oliver. Till salladen åt jag en dressing på iMat fraiche, harissa, tomatpuré och en skvätt sweet chilisås.

I torsdags åkte vi hem till några kompisar efter föris och blev bjudna på middag. Caroline hade gjort en av sina galet goda grönsakspajer med bland annat svarta oliver, fetaost och paprika och till den hade vi en stor sallad med godsaker som groddar, tomater och nektariner.

I fredags åkte vi till landet och fick besök av min familj så till middag hade Bibbi lagat till en kycklinggryta (jag hade quornfilé i min istället) med en sås på bland annat grädde och dijonsenap, lite som den här. Till grytan åt vi ugnsrostade rotfrukter.

I lördags hade vi kräftskiva (nåja, de andra i alla fall, jag nöjde mig med paj…) deluxe. Till skaldjuren hade vi ost- och skinkpaj, broccoli- och ädelostpaj, mammas franskbrödbullar, ostar och smör. Och såklart öl och snaps till det. Till efterrätt hade Bibbi bakat en ljuvlig citronpaj och mamma hade gjort kärleksmums (eller Snoddas som de även kallas).

Idag är det söndag och vi svängde inom våra vänner i kvarteret bredvid på väg hem och blev bjudna på gnocchi med kantareller och en ärtpesto till det. Ljuvligt! Till efterrätt åt vi glass och praliner.