Jag vet att det här kanske kommer som en chock men vi har ju börjat variera oss lite när det kommer till pizzatopping. Galet, jag vet…

Vi köpte även en grillsten för några veckor sedan men den har vi bara hunnit använda en gång, än så länge. Förutom att variera toppingen har jag även börjat göra en tomatsås med ugnsrostade tomater som blir alldeles ljuvlig. Spana in ett gäng tips nedan:

Ugnsrostad tomatsås

Halvera småtomater, gul lök, chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha den så stark) och vitlök och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt gå i ugnen på ganska låg värme, 150 grader eller så, tills de är ordentligt mjuka och gottiga. Lägg sedan allt i en bunke, mixa med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.

Parmesancrème

Gott istället för tomatsås! Riv typ 2 dl parmesanost och värm i en kastrull tillsammans med 1 dl (-ish) grädde tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar och lägg i en skål och låt svalna.

Getost- och nektarintopping

Vit pizza (med parmesancrème) är gott att toppa med skivad getost, mandolinad nektarin, rostade pinjenötter och svarta oliver.

Zucchini- och svamptopping

Mandolina zucchini och dela ostronskivling i mindre bitar. Stek hastigt, var för sig, i het stekpanna. Grunda med ugnsrostad tomatsås och toppa med zucchini, svamp, pinjenötter och svarta oliver.

Portlandpizza

Har skrivit om denna innan men den är värd att nämna igen. Parmesancrème, svarta oliver, halverade ekologiska vindruvor och rostade pinjenötter. Ohemult gott, jag lovar.