Den här veckan har vi jobbat hemma båda två men imorgon är det tillbaka till kontoret, ordning och reda och rutiner igen. Hurra! Vet att jag har sagt det innan men alltså, den där vardagen är inte alls så dum. I matväg har vi bland annat ätit klassiker (blomkålsstuvning!) och haft fredagspizza, dock i (nästan) ny kostym. Baklängesmatsedeln ser ut som nedan, hoppas ni kan hitta inspiration till kommande vecka!

I måndags gjorde vi en av mina favoriträtter samt ett måste när man är hemma hos mamma och pappa –  blomkålsstuvning. Den åt vi med en vitkålssallad och de andra hade även bacon till.

I tisdags gjorde vi en broccoli- och ostlåda som vi åt med tomat- och löksallad och resterna av vitkålssalladen.

I onsdags kom vi upp till landet och Bibbi bjöd på den här favoriten, en broccoligratäng med timjan och småtomater. Till den hade vi (hemmaodlade!) lättkokta vaxbönor med rapsolja och flingsalt och de andra hade även gorgonzolafyllda skinkrullar.

I torsdags festade vi till det med Biff Rydberg, de andra fick med tärnad ryggbiff inköpt från RJ och jag stekte quornbitar kryddade med salt, nymald svartpeppar och lite rökt paprika. Som tillbehör hade vi klassiska tillbehör som äggula och (stark!) dijoncrème.

I fredags åt vi såklart pizza! Precis som vid förra pizzafredagen hade vi en kavalkad av olika pizzor, bland annat en med parmesancrème, mandolinad nektarin, getost och pinjenötter och en med tomatsås, zucchini, svarta oliver, pinjenötter och ostronskivling.

I lördags var vi på kalas hos min bror med familj och de bjöd på supergod lasagne! En vegetarisk med svamp, zucchini och crème fraiche och en vanlig med nötfärs. Till lasagnen åt vi caprese och vitkålssallad. Till efterrätt åt vi en uppsjö med olika tärnade frukter som vi doppade i mörk chokladfondue. Alldeles ljuvligt gott!

Idag är det söndag och vi ska snart äta en gratäng (lik den här) med kidneybönor, svarta bönor och chipotle, toppad med ett osttäcke. Till den ska vi äta guacamole och en kall sås med chili.