Augusti, alltså. Vi njuter av högsommarväder här nere i Skåne och ikväll har vi suttit ute och ätit middag på altanen. Ljuvligt. Semester i all ära men det här med rutiner, ordning och reda är himla bra, speciellt för mig som potentiellt har varit Skalman i ett tidigare liv. #ingenvetsäkert

Den här enkla men ack så goda vardagsrätten slängde vi ihop veckorna innan semestern. Kombinationen med söta ugnsrostade morötter och besk harissasås är fantastisk! För extra krisp hade vi på kikärtor.

Couscous med harissamorötter

2 portioner + matlåda

600 g morötter

2 rödlökar

1 tsk spiskummin

1 msk harissa

3 msk olivolja

1 tsk salt

4 avokados

6 dl kokt couscous

0,5 dl strimlad mynta

1 dl hackade, rostade sötmandlar

3/4 dl tahini

0,5 dl pressad citron

1 pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1,5 tsk lönnsirap

salt

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa morötterna och skär i stavar. Skala rödlöken och skär i klyftor. Blanda spiskummin, harissa, olivolja och salt. Blanda med morötterna och löken på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Späd eventuellt med vatten för lite lösare konsistens. Dela avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Fördela couscousen på ett stort fat, lägg på de ugnsrostade grönsakerna, avokadon, myntan och mandlarna och ringla över dressingen.