Vilken helg det har varit! Från solsken och värme till ösregn, åskoväder och monsunregn. Sista semesterveckan har vi spenderat på landet, i stan och i Skåne och innan idag svängde vi in på mina föräldrars gata och härifrån ska vi jobba några dagar innan vi åker mot landet igen. I matväg har vi fått till några godbitar, bland annat hamburgare (med Calles übergoda majonnäs!) och en vegetarisk paella signerad Ottolenghi. Spana in baklängesmatsedeln nedan.

I måndags gjorde vi en ljummen sallad med ugnsrostade morötter och butternutpumpa, belugalinser, machésallad och rostade pumpafrön. Till salladen hade vi en crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater och marinerad quornfilé till mig och flat iron steak till de andra.

I tisdags var vi på blixtvisit i stan och pga jättetomt kylskåp traskade vi bort till Wrapped och åt middag. Jag åt en naken burrito med svarta bönor, ungsrostade grönsaker, picklad rödkål, riven ost och salsa och Calle och Clara åt burrito med kyckling.

I onsdags kom vänner upp till landet och hälsade på och vi gjorde hamburgare. De andra malde nötfärs och gjorde smash burgers och jag åt sojaburgare. Till burgarna åt vi pommes och chilimajonnäs.

I torsdags gjorde jag vegetarisk paella à la Ottolenghi! Istället för sojabönor hade vi i vaxbönor från trädgårdsodlingen.

I fredags var vi på kalas hos min syster i Helsingborg och hon bjöd på en jättebuffé med två sallader (en asiatisk och en med vattenmelon, fetaost och picklad lök, så himla gott), ostar, kallskuret och två olika sorters pajer. Till efterrätt åt vi sorbet och sedan tårta, såklart.

I lördags startade vi kvällen med varsin kir royal (min bror med familj har varit på roadtrip i Frankrike och kom hem med riktigt fin crème de cassis) och sedan festade vi till det med rester från gårdagens kalas. Vi gjorde även en ny sallad, den här gången en variant med vattenmelon, edamamebönor och halloumi som blev väldigt god.

Idag är det söndag och vi kom hem till mina föräldrar för några timmar sedan. På väg hem köpte vi med oss pizza – jag tog en vegetarisk variant med zucchini, svarta oliver och mozzarella som var väldigt god och Calle slog till på en Hawaii med ananas och skinka. Är fortfarande i chock efter hans val, för jag tror aldrig han har ätit Hawaii någonsin (och jag tror inte han kommer att göra det igen heller. Hahaha).