Vi är i stan på snabbvisit för att ta in post, vattna blommor och fixa med det ena och det andra. Semestern börjar lida mot sitt slut, i alla fall för några veckor för i slutet av augusti åker vi till våra vänner i USA och hälsar på. Det är alltid fint med semester, men jag mår nog egentligen som allra bäst med rutiner och ordning och reda så därför känns det inte alls speciellt jobbigt att börja jobba på måndag. Dessutom kommer ju hösten så småningom, och det råkar vara min favoritårstid.

Inför kommande vardagar när middagsinspirationen är lika med noll kan jag tipsa om den här enkla rätten som Bibbi bjöd på för några veckor sedan. Jag brukar snabbmarinera quornfiléerna (ledsen för att det saknas måttangivelser på marinaden men jag skvätter bara i ingredienserna i en påse och det blir alltid bra) men vill du inte göra det går det bra att bara salta och peppra när du steker dem (i mycket smör).

Quornfilé med dragonsås

2 portioner + matlåda

6 quornfiléer

(marinad på soja, pressad citron, honung, salt och peppar)

2 dl lätt crème fraiche

0,5 dl vatten

2 tsk torkad dragon

1 tärning grönsaksbuljong

1 liten klick dijonsenap

2 msk hackad färsk persilja

Lägg quornfiléerna i en plastpåse med ingredienserna till marinaden och lått gotta i några minuter. Stek sedan quornfiléerna i smör på medelvärme i några minuter på varje sida. Ställ åt sidan. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon, dijonsenap och smulad buljongtärning och låt puttra i några minuter på svag värme. Häll upp såsen i en form, lägg i quornfiléerna. Toppa med hackad, färsk persilja.