Vår tredje semestervecka har i mat- och dryckesväg innefattat följande: middag på Slussen, växande bönplantor, drink utomhus och varma sommarkvällar, nystartad bubbelklubb med vänner och nyinköpt espressobryggare. Vad vi har ätit? Kolla nedan:

I måndags svängde vi inom Wrapped där vi festade till det med varsin burrito. Jag tog som vanligt en vegetarisk variant med svarta bönor, ungsrostade grönsaker, picklad rödkål, riven ost och salsa och Calle tog en snarlik variant med carnitas istället för grönsaker.

I tisdags kom vi upp till landet och till middag åt vi en bulgursallad med bland annat rädisor, tomater, paprika och avokado. Till salladen hade vi grillat kött/quorn och en kall sås med yoghurt, ajvar och sambal oelek.

I onsdags gjorde de andra grillspett med fisk (och Calle får fortfarande något drömlikt i blicken när han berättar om hur goda de var) och jag åt en vegetarisk biff med grönkål och chipotle. Som tillbehör hade vi limeaioli och grillad lök och champinjoner.

I torsdags var vi på Slussen med ett gäng kompisar och åt middag och tittade på Tingsek! Jag åt nypotatis med rökt rapsolja och getyoghurt till förrätt och till varmrätt åt jag en variation på rödbetor med belugalinser. Till efterrätt åt jag en vit chokladkräm med kanderade nötter.

I fredags köpte jag en ny pizzasten till grillen så på kvällen festade vi till det med en hel uppsjö av olika pizzor! En variant var den här (med parmesankräm, pinjenötter, svarta oliver och vindruvor) och de andra toppades bland annat med mandolinad nektarin, getost och honung,  en annan med ostronskivling, zucchini och ugnsrostad tomatsås.

I lördags var det åter igen fint väder så på kvällen åt vi middag ute. Älsk på det. Till förrätt åt vi den här favoriten, sparris med grapefruktsås, och till varmrätt åt vi potatis- och purjolöksröragrillad gemsalladmarinerade kikärtor, entrecôte och en stor laddning vitlökssmör.

Idag är det söndag och jag har ätit sojamarinerad quornfilé med en dragon- och dijonsås. Som tillbehör hade vi ris och haricot verts.