Förra året fick vi massor av zucchinis men det här året är det bara en enda planta som har tagit sig och på den plantan finns det just nu en pluttig liten zucchini som förhoppningsvis kommer ta sig under de kommande dagarna. Det här året har vi satt en variant som ger gula, relativt små zucchinis, det ska bli spännande att smaka!

De här små godbitarna med zucchini och majs tipsade våra vänner om och de är galet goda! Observera att det här mer är något av en receptskiss, så prova dig fram när det gäller mängden mjöl.

Zucchini- och majsfritters

2 portioner + eventuell matlåda

1 stor zucchini (eller 2 mindre)

1 liten burk majs

1 ägg

mjöl (tills smeten sätter sig, ungefär 0,5-1 dl)

salt, nymald svartpeppar

mald koriander

chiliflakes

Riv zucchinin grovt och pressa ur vätskan ordentligt. Lägg i en bunke tillsammans med majskornen. Tillsätt ägget och mjölet och låt stå en stund. Min smet vätskade ganska mycket så jag hällde av den och tillsatte sedan lite mer mjöl tills smeten var tillräckligt fast (men inte FÖR fast) för att klicka ut. Smaka av med kryddor. Värm smör i en stekpanna och klicka i lagom små plättar. Stek några minuter på varje sida på medelvärme tills de har fått fin färg och är fasta i mitten.