Vår andra semestervecka har spenderats i Skåne och vi kom hem igår lagom till middagstid. Nu ser jag fram emot några lugna dagar hemma innan vi ska upp till landet igen i några dagar! Den här veckan har vi bland annat ätit en bortglömd Ottolenghisallad, ätit middag på Warpigs och firat bröllopsdag. Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags åt de andra pappas oxrullader och jag värmde på ett gäng vegobullar. Till det åt vi brunsås, kokt potatis och inlagd gurka.

I tisdags gjorde jag smørrebrød! Några toppade vi med kall, skivad potatis, rostbiff till de som äter det, remouladsås, rostad lök och syltlök och några toppade vi med panerad halloumi, några skivor Svarte Sara, Blå Kornblomst och fikonmarmelad. Vi klippte även över lite krasse.

I onsdags grillade vi. Flankstek till de andra och (vegetarisk) chorizo till mig. Till det år vi pommes fritesbearnaisesås och en vitkålssallad dressad med krondillsrapsolja och en skvätt vinäger.

I torsdags gjorde vi en tomatpaj på de tomaterna vi köpte med oss hem från Viby Potatis tidigare i veckan. Till pajen hade vi en enkel grönsallad.

I fredags åkte vi mot Köpenhamn för att fira vår femte bröllopsdag! Vi åt som vanligt lunch på Öl & Bröd, drack champagne på Radisson Blu Royal (där förlovade vi oss!) och åt middag åt vi på Warpigs innan vi åkte hem igen. Calle åt überstarka kycklingvingar med blue cheesesås och selleri och jag åt mac’n’cheese, hush puppies och hot pickles.

I lördags gjorde vi den här Ottolenghisalladen med ugnsrostad citron (yum!) och tomat som vi åt med zucchini- och majsfritters.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta pizza! Degen är på jäsning, tomatsåsen är mixad och strax ska jag plocka fram det vi ska toppa med. Idag blir det grillad paprika,mozzarella, svarta oliver och lök!