Tidigare idag kom vi hem till stan och ikväll är det tvätt och ompackning som gäller för imorgon åker till till Skåne för häng hos mina föräldrar och Köpenhamnsbesök. Första veckan på semestern har vi ätit massor med god mat, bland annat en alldeles ljuvlig tomatpaj, och den kolgrillade rotsellerin vi gjorde i fredags. Baklängesmatsedeln ser ut såhär:

I måndags gjorde jag en tomatpaj med tre sorters ost som blev fantastiskt god! I pajen hade jag ricotta, parmesan och getost och toppade gjorde jag med halverade småtomater som blev sådär söta och goda. Till pajen hade vi en grönsallad. (Resterna av pajen åt vi till lunch när vi var ute med båten dagen efter och den smakade precis lika bra kall.)

I tisdags gjorde vi dagen till ära (happy 4th!) BBQ-marinerade blomkålsspett som vi åt med (en variant av) ranchdressing och potatis som vi grillade i små foliepaket på grillen.

I onsdags svängde vi inom RJ och köpte flat iron steak till de andra, så på kvällen grillade vi. Jag penslade ganska tjocka aubergineskivor med olivolja och riven vitlök och kryddade med salt och peppar. Som tillbehör hade vi pommes frites (som vi dubbelfriterade) och aioli, grillade småtomater och grönsallad med Bibbis goda vinaigrette.

I torsdags begav vi oss till Lyckorna i Ljungskile och åt middag på Musselbaren. Inte ett solklart besöksmål för en fiskvägrare som mig men vad gör man inte för sin skaldjursälskande familj… De andra åt såklart musslor högt och lågt och jag beställde in en riktigt god grönsaksrisotto och ett glas champagne. Till efterrätt åt jag tryffel och drack en kopp te. Sämre torsdagskvällar har jag haft, om man säger så.

I fredags kom våra vänner över på middag och vi hade grillbonanza! Jag och min mat-partner in crime Johannah har en gemensam förkärlek för kål och var båda sugna på att prova att kolgrilla vitkål. Vi gjorde även Paul Svenssons glödbakade rotselleri med bearnaisesås och samtliga rätter var helt fantastiskt goda. Som tillbehör hade vi sötpotatispommes, jalapenomajonnäs, grillad lök och brynt salviasmör.

I lördags åkte vi till Öckerö och hälsade på vänner och vi grillade, eftersom vädret var fint (om än lite blåsigt). Vi åt en ljummen sallad med pärlcouscous, vita bönor och grillade grönsaker, bland annat paprika, spetskål och lök. De andra åt även grillad flankstek, och som tillbehör hade vi en supergod fetaoströra med massor av vitlök.

Idag är det söndag och vi kom alltså in till stan tidigare idag. Eftersom vi åker mot Skåne imorgon och kylskåpet ekar tomt ska vi snart traska bort till thairestaurangen på Engelbrektsgatan och äta varsin pad thai (och vill du göra egen variant finns det ett bra recept här).