Vi har grillat några gånger den här veckan, som sig bör i semestertider. De andra festar till det med närproducerat kött från RJ och jag provar lite nya grönsaker att lägga på grillen. Här om dagen grillade jag aubergine, det har vi ätit några gånger när vi har grillat hos min bror med familj och det är otroligt gott!

Krydda kan man ju göra med precis vad som helst men jag tycker auberginen har en väldigt fin smak i sig själv så jag körde på enklast möjligast med salt, peppar, olivolja och citronzest.

Grillad aubergine

Dela auberginen i lagom tjocka skivor  (en cm eller så) och pensla med olivolja och strö över salt och nymald svartpeppar. Jag pressade även över en vitlök som jag gned in i auberginen med, och rev över lite citronzest. Grilla någon minut på varje sida tills auberginen har mjuknat ordentligt. Precis innan servering ringlade jag över lite mer olivolja, drog några varv till med pepparkvarnen och strödde på lite mer havssalt.