Den här helgen har varit så himla fin. Vi har haft besök av vänner, traskat runt i stan, ätit god mat och druckit drinkar. Massor med drinkar. I veckan har jag varit ute några gånger, men där emellan har vi fått till några riktiga godbitar. Baklängesmatsedeln at your service:

I måndags gjorde vi en slags ljummen sallad med couscous, ugnsrostade morötter och rödlök med harissa och spiskummin. Toppade gjorde vi med tomater, kikärtor, färsk mynta, rostade mandlar och en kall sås med tahini, pressad citron, olivolja och lönnsirap. Till salladen åt Calle en korv och jag nöjde mig med några extra kikärtor.

I tisdags var jag på sommar-AW med mina kollegor. Vi traskade bort till Liseberg efter jobbet och parkerade oss i solen på Tyrolens uteservering och jag slog till på en vegetarisk plocktallrik med österrikisk porterost, mögelost, cornichons, rädisor, morötter och bröd.

I onsdags packade vi in oss i bilen och åkte bort mot Röda Sten för att ha picknick, spana på båtar och insupa den Brooklynesqua atmosfären där nere. I picknickkorgen hade vi packat ner wraps gjorda på kokos- och svartpeppartortillas fyllda med jerkkryddade sojastrimlor, svarta bönor, mangosås och tomater. Till efterrätt gick vi och köpte varsin glass.

I torsdags var jag på Storans uteservering och åt middag med vänner. Jag slog till på några smårätter – sötpotatispommes med chilimajonnässallad med picklad rödlök och grillad majskolv.

I fredags firade vi in semestern! Vi åt pizza deluxe, skålade med bellinis och åt praliner från Kanolds till efterrätt.

I lördags hade vi en himla fin kväll tillsammans med vänner. Calle hade förberett carnitas och jag hade gjort svarta bönor i kokosmjölk. Till det hade vi majstortillas (hemmagjorda, vi har köpt en tortillapress!) och picklad rödkål, guacaole, salsa molcajete och riven ost.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit biffar (de andra åt nötfärsbiffar med ajvar relish och persilja och jag stekte på en färdig grönkålsbiff) med ugnsrostade grönsaker och två kalla såser – en tzatziki och en med ajvar relish (älsk på det!) och sambal oelek.